Fra den første streg til etableret kunstner

Fra den første streg til etableret kunstner

Velkommen til dette korte indlæg, hvor jeg vil dele lidt om mig selv og min rejse som iværksætter og selvstændig kunstner.

Det hele begyndte i min gamle lejlighed tilbage i 2017. Jeg søgte efter noget simpelt og tidløst til min væg. Med papir, en tusch og en ramme på hånden, startede min rejse. Som barn legede mine søstre og jeg ofte med en tegneleg, hvor reglen var, at man ikke måtte løfte kuglepinden fra papiret, men stadigvæk tegne et motiv. Denne kunstform har altid fascineret mig og har en nærmest magisk kvalitet. Stregen må aldrig stoppe, den skal forblive i bevægelse. Det er hånden, der styrer, ikke omvendt. Man må hengive sig til nuet, følge stregen i øjeblikket uden at bekymre sig om det endelige resultat. Jeg tegnede mit første rigtige "oneline"-ansigt til en ramme i mit soveværelse. Først syntes jeg, det så lidt underligt ud, men jo mere jeg betragtede det, desto flere udtryk kunne jeg opdage. Jeg tog et billede og delte det på min private Instagram-story. Overvældende nok fik jeg beskeder fra både venner og fremmede om muligheden for at købe værket eller om jeg kunne lave flere. Pludselig sagde jeg ja til forespørgslerne, og næste dag gik jeg ned i byen, købte tuscher og papir, og tegnede ansigter hele dagen. Den første uge var jeg udsolgt.

Uden at forstå hvilken rejse, der var begyndt, oprettede jeg et CVR-nummer og en virksomhedsprofil på min Instagram-konto. Oprindeligt skulle den kun fungere som en online portefølje, hvor jeg kunne dele mine ideer. Flere begyndte at følge min profil og købe mine værker, nogle gange endda efter at have set blot et hjørne af et værk i et forhåndsvisning. Kunstnerrejsen var begyndt, og min virksomhed voksede, mens jeg også passede mit studie. Jeg oprettede faktisk virksomheden samme uge, jeg begyndte på mit studie. I de første to år af min professionsbachelor læste jeg entreprenør- og designmanagement i Kolding, hvor jeg opnåede uvurderlig viden om at drive en virksomhed. Mange tror, at min dag går med at male, men som en enkeltmandsvirksomhed er der en myriade af opgaver at tage sig af i løbet af en dag. Det har været en fantastisk oplevelse at lære alt fra bunden og mærke støtten fra dem, der fortsat køber min kunst.

Mit hoved er konstant fyldt med ideer, og det finder udtryk gennem min kunst. Jeg har altid været en kreativ sjæl og nyder at eksperimentere og prøve nye ting. Derfor færdiggjorde jeg også min bachelor i møbeldesign i 2021, da jeg ønskede at realisere mine ideer inden for dette felt. Jeg er dybt taknemmelig for den rejse, jeg er på, og for muligheden for at have en hverdag, hvor jeg elsker det, jeg laver, og laver det, jeg elsker.

Fra hjertet tak, fordi du har læst med, og fordi du støtter og følger med.

De bedste hilsner,

Mathilde Vesterskov