Det hele startede med en streg

Det hele startede med en streg

Velkommen til dette korte skriv, hvor jeg vil fortælle lidt om, hvem jeg er, og hvordan min rejse som iværksætter og selvstændig kunstner startede.

Det hele startede i min gamle lejlighed tilbage i 2017, hvor jeg ønskede noget simpelt og tidsløst til min væg. Jeg havde papir, en tusch og en ramme. Da jeg var barn, tegnede mine søstre og jeg ofte og legede tit med, at man ikke måtte løfte kuglepinden fra papiret, men stadigvæk tegne et motiv. Jeg har altid beundret denne kunstform og synes, at den kan noget magisk. Du må ikke stoppe stregen, den skal være i bevægelse. Det er hånden, som styrer, og ikke du, der styrer hånden. Du er tvunget til ikke at tænke på slutresultatet, men være til stede i nuet og følge stregen i øjeblikket. Jeg tegnede mit første rigtige oneline-ansigt til rammen i mit soveværelse - syntes egentlig, det så skørt ud, men jo mere jeg kiggede på det, desto flere udtryk kunne jeg finde. Jeg tog et billede og lagde det op på min private Instagram i en story. Overvældende fik jeg beskeder fra både venner og folk, jeg ikke kendte, om de mon kunne købe værket, og om jeg kunne lave flere. Pludselig så jeg mig selv sige ja til henvendelserne, og næste dag gik jeg ned i byen, købte tuscher og papir, tegnede ansigter hele dagen, og den første uge var jeg udsolgt.

Uden helt at forstå, hvilken rejse der var begyndt, oprettede jeg et CVR-nummer og en virksomhedsprofil på min Instagram - som egentlig havde til formål at fungere som en online portefølje, hvor jeg kunne dele mine ideer. Flere begyndte at følge min profil og købe mine værker. Nogle gange selvom de kun havde set et hjørne af værket i et sneak peak. Kunstnerrejsen var begyndt, og min virksomhed fik lov til at blomstre, imens jeg passede mit studie. Jeg oprettede nemlig virksomheden samme uge, jeg begyndte på mit studie. De første to år af min professionsbachelor læste jeg entreprenør- og designmanagement i Kolding, hvor jeg tillærte mig uundværlig viden om det at drive en forretning. Mange tror, at jeg maler hele dagen, men som ene mand i en virksomhed, foreligger der tusind andre opgaver i løbet af en dag. Det har været fedt at lære alting fra bunden og mærke støtten fra folk, som stadigvæk køber min kunst.

Mit hoved er nemlig altid springfyldt med ideer, og det får afløb igennem min kunst. Jeg har været en kreativ sjæl hele mit liv og elsker at eksperimentere samt afprøve nye ting. Det er også derfor, at jeg i 2021 færdiggjorde min bachelor i møbeldesign, da jeg havde lyst til at lære og realisere mine ideer inden for dette felt også. Jeg er så taknemmelig for den rejse, jeg er på, og for at jeg kan have en hverdag, hvor jeg elsker det, jeg laver, og lave det, jeg elsker.

Af hjertet tak fordi du har læst med og fordi du støtter og følger med.

Kærlige hilsner,

Mathilde Vesterskov